FROM PAST TO PRESENT e TWİNNİNG PROJESİ

Öğretmenlerimizden Seda HAYLAZ' ın üyesi olduğu ve 3/B sınıfı ile yürütmekte olduğu From Past to Present ( Geçmişten Günümüze ) isimli eTwinning projesi başlıyor.

15.01.2024 54

Erken çocukluk dönemi, bireyin tüm gelişim alanlarında olduğu gibi, sosyal gelişimleri için büyük bir öneme sahiptir. Çocuk, çevresinde gördüğü estetik ürünleri, yapıları, icatları günlük yaşamına dâhil etmeye çalışır. Böylece estetik değerleri koruma, sanat eserlerinin farkına varma farklı kültürlere saygı duyma becerileri hızlanır. Bizler bu proje ile çocuklara sanat okuryazarlığını kazandırırken; kim tarafından yapıldığı, söylendiği, bulunduğu, gerçekleştirildiği gibi bu önemli kişileri tanımalarına yardımcı olacağız. Projemizde öğrenilen eserler ve kişiler süreç sonunda ailelere de aktarılacak ve aile katılımı sağlanarak çocukların tanıdıkları bu önemli insanları ve eserleri/buluşları farklı teknikler kullanarak özgün birer albüm oluşturarak daha yakından tanımaları istenecektir.

Projenin hedefleri şu şekiilde sıralanmıştır:

• Sanat okuryazarlığının geliştirilmesi
  • Farklı alanlarda (müzik, resim ,bilim, mimari vb) başarı elde etmiş kişilerin tanınması ve eserlere ilginin arttırılması.
  • Görsel materyalleri anlama, yorumlama ve çeşitli yollarla ifade etme becerilerinin geliştirilmesi
  • Sanat eserlerinin estetik özelliklerini fark edebilme,
  • Estetik özellikler taşıyan ürünler oluşturabilme becerisini geliştirme
  • Çocukların bilmediği sanat dallarını  ve sanatçıları öğrenmesi
  • Çocukların kendini ifade etme ve özgüven becerilerini geliştirmek
  • Bilgi, birikim ve kültürlerini artırmak
  • Okul aile iş birliğini güçlendirmek; aileyi eğitim öğretim sürecine aktif şekilde dahil etmek
  • Proje etkinlikleriyle çocuğun evde ailesiyle birlikte kaliteli vakit geçirmesini sağlamak
  • Farklı ülkelerden Proje çalışmalarını yürüten öğretmen ve öğrenciler arasında iş birliği geliştirerek bireysel ve ortak çalışmalara proje platformunda ve diğer yaygınlaştırma faaliyetlerinde yer vermek.
  • Projeyi uygularken kullanacağımız Web 2.0 araçları yardımıyla teknolojik bilgi ve birikimimizi artırmak.

15-01-2024