e- GÜVENLİK POLİTİKAMIZ

e- GÜVENLİK POLİTİKAMIZ

19.02.2024 56

75. YIL ANAOKULU E-GÜVENLİK POLİTİKASI

Günümüzde yaşamımızın bir parçası olarak hepimiz teknolojilerle yaşıyoruz. Çocuklarımızın dijital teknolojilerle elde ettikleri fırsatları en iyi nasıl kullanacaklarını bildiklerinden emin olmak için, artık bunları nasıl kullanacaklarını bilmeli ve anlayabilmeliyiz.

İnternet, sosyal hayatın bir parçası olarak hayatımıza birçok faydalar ve yenilikler getirmiştir. Getirdiği faydaların ve kolaylıkların yanı sıra, internetin bilinçsiz kullanımı bireysel ve toplumsal hayata yönelik tehditler de barındırmaktadır. Evde, okulda arkadaşlarınızla ya da yalnız kaldığınız yerlerde mümkün olan en güvenli ortamlarda bilinçli şekilde internet kullanılmalıdır. Eğitimciler, veliler, medya ve diğer tüm ilgili kişiler tarafından özellikle çocukların, gençlerin, vatandaşların hak ve ihtiyaçlarının korunması için ortak sorumluluk gerektirmektedir.

Teknoloji, çocuklar için imkânlar ve fırsatlar sunuyor. Çocuklar da İnternetin sağladığı bu imkân ve fırsatlara kolayca ve hızlıca erişim sağlayabiliyor. Dijital teknolojinin sağladığı bu imkânların yanı sıra çocuğun ruhsal, zihinsel ve fiziksel saldırılarla, tuzaklarla karşılaşması hafife alınmaması gereken bir gerçekliktir. Çocuğu internet ortamından tamamen uzak tutmak oldukça zordur. Çocukların internetin tehdit ve tehlikelerine karşı kendilerini koruyabilmeleri için bilgilendirmek bilinç kazandırmak önemlidir. Bu sebeple özellikle küçük yaştan itibaren okullarda e-güvenlik politikası uygulanması önemlidir.

75. Yıl Anaokulu olarak, çocuklarımızın daha bilinçli ve güvenli internet kullanıcı olmalarının yanında ailelerini bilinçlendirme çalışmalarını da önemsiyoruz.

 

AMAÇLAR VE POLİTİKA KAPSAMI

•  Güvenlik politikamız, öğrenci davranışları, Eğitim Programları, Veri Koruma ve Güvenliği ilezorbalıkgibipolitikalarıiçeren diğerpolitikalarlabağlantılıolarak etkileşimhalindedir.

•  Bu politika, yöneticiler, öğretmenler, destek personeli, çocuklar ve ebeveynler içinhazırlanmıştır.

•  E-güvenlik politikamız Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan güvenli internet çerçevesine dâhildir. ( Milli Eğitim Bakanlığı 2017/12 Sayılı Genelge)

 

TÜM ÇALIŞANLARIN SORUMLULUKLARI 

•  Çevrimiçi güvenlik politikalarının geliştirilmesine katkıda bulunmak.

•  Kabul Edilebilir Kullanım Politikalarını okumak ve onlara bağlı kalmak.

•  Okul sistemlerinin ve verilerin güvenliğinden sorumlu olmak.

•  Bir dizi farklı çevrimiçi güvenlik konusundaki farkındalığa sahip olmak ve onların bakımında çocuklarla nasıl ilişkili olabileceklerini bilmek

 

OKUL / WEB SİTESİNİN VE SOYAL MEDYA HESABININ YÖNETİLMESİ

•  Web sitesinde iletişim bilgileri okul adresi, e-posta ve telefon numarası olacaktır. Personel veya öğrencilerin kişisel bilgileri yayınlanmayacaktır.

•  Öğrenci çalışmaları da ebeveynlerinin izniyle yayınlanacaktır.

 

E GÜVENLİK MÜFREDATIMIZ HAKKINDA

•  Çocuklarda bilinçli ve güvenli internet kullanımına dair bilgi, beceri ve tutumların geliştirilmesi için sınıf içi etkinlikler düzenlenmektedir.

•   Türkçe Dil Etkinlikleri, Matematik Etkinlikleri, Fen ve Doğa Etkinlikleri, Müzik, Oyun ve diğer etkinliklerde teknolojik araçlar pedagojik eğitim aracı olarak kullanılmaktadır.

 

OKULUMUZDA GÜVENLİ İNTERNET GÜNÜ

•  Okulumuzda 'Güvenli İnternet Günü " ile ilgili bilgilendirme çalışmaları 13 Şubatta gerçekleştirilmiştir. Hafta boyunca seminerler, tanıtıcı afişlerle etkin katılım sağlanmaktadır.

•  Okul öğretmenlerimiz eTwinning portalında da etkinlikler planlamaktadır.

•  Ayrıca velilere e güvenlik hakkında yazılarla bilinçlendirme yapılmaktadır. E-safety okulun tüm personelinin sorumluluğundadır.

•  Daha Güvenli İnternet Günü Türkiye´de resmi sayfası ile veli ve öğrencilere tanıtılmaktadır.